Green Furniture Award

Green Furniture Sweden är en möbelkollektion som produceras av designern Johan Berhin. 2008 bestämde sig Johan för att göra skillnad för världen och gå i täten när det gäller ekodesign – han startade den globala tävlingen Green Furniture Award för att hitta de bästa ekodesignidéerna när det gäller möbler och ge dem kraft. Tävlingen har blivit världsledande i sin genre och Green Furniture Sweden har blivit de samlade vinnarnas kollektion möbler med ambition att bli moderna, gröna, klassiker.

För tredje året delas möbeldesignpriset Green Furniture Award ut på Stockholm Furniture Fair. Priset, som snabbt blivit den ledande designtävlingen för ekomöbler i världen, syftar till att uppmuntra nytänkande, hållbar design. Hela prissumman, totalt 100 000 kr, gick i år till ett och samma bidrag, men även fyra hedersomnämnanden delades ut. Antalet tävlingsbidrag har ökat igen, i år 62 stycken, varav knappt hälften från Sverige. Priset, som delas ut för tredje året, har snabbt blivit den ledande designtävlingen för ekomöbler i världen och syftar till att uppmuntra nytänkande, hållbar design.

– Designkvalitén bland bidragen är genomgående mycket hög och innovativ, men det är framför allt ett bidrag som stickar ut när det gäller att tillföra känsla och värde genom sitt ekokoncept. Metoden att stoppa ’the T-Shirt fastnade för, och vi tror att vinnaren kommer att komma med betydligt fler produkter i samma stil, säger Johan Berhin, designer, som stiftade Green Furniture Award 2008 och som från och med möbelmässan 2010 började producera ekodesignkollektionen GreenFurniture Sweden med många av de vinnande möblerna.

1st prize ‘The T-shirt Chair’, design Maria Westerberg, Sweden – reused textiles and bent wire fence. (bild längst upp).

Mer info: http://www.greenfurniture.se/

© Foto: Olle Melkerhed

 

Dela med dig

No Replies to "Green Furniture Award"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.