Ekohus bland trädtopparna i Trosa

Husen på styltor! Efter flera års planering drar Ekologiska Byggvaruhuset snart igång sitt drömprojekt – ett modernt boende där arkitektur och ekologi stått högst på önskelistan.

I en naturnära del av den pittoreska kuststaden Trosa på pendlingsavstånd från Stockholm byggs hus för ett liv bland trädtopparna. Kloka, flexibla och annorlunda hus utvecklade för framtiden, smart anpassningsbara till både unga och gamla.
Husen byggs på styltor i en vacker skogsbacke med vidsträckt utsikt över Trosas havsinlopp, skogar, åkrar och ängar. Inspirationen kommer från Kaliforniska stilthouses, men även Japanska influenser kan spåras i den spektakulära arkitekturen.
Varför på styltor? Jo, för att bevara naturen så orörd som möjligt och istället för att spränga och gjuta låta husen landa mjukt över blåbärsris, ljung och mossbevuxna stenhällar.
– Vi vill bygga för framtiden. Därför bygger vi energisnåla, välisolerade hus av hälsosamma, beprövade naturmaterial som är historiskt förankrade i svensk byggnadstradition.
Och eftersom vi själva tycker att det är viktigt med god arkitektur samarbetar vi med några av landets allra främsta arkitekter. Delvis för designen förstås, men framför allt för att husen och planlösningen ska fungera bra i det vardagliga livet under lång tid framöver. Livet bland trädtopparna!

Läs mer om Emils backe >

Dela med dig

Hett just nu

  • Kvalité 10
  • Design 10
  • Kostnad 7

User Rating

4.4 (23 Votes)

Summary

9.4Score

Det behövs nyskapande och spännande miljövänliga hus och hem i Sverige. Bygg för framtiden! Det här är 2015 och Emils backe är ett av de mest intressanta ekobygg projekten i Sverige just nu.

No Replies to "Ekohus bland trädtopparna i Trosa"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.