Bygga ekohus eller göra din egen el?

Renovera fönster, mura med kalkbruk, lägga skiffertak, bygga ekohus eller göra din egen el?

Möjligheterna är närmast oändliga när Slöjd & Byggnadsvård på Nääs drar igång årets kurssäsong med närmare 100 kurser – med allt från slöjd, byggnadsvård, trädgård, hantverk och mycket mer för både specialister eller familjer som vill skapa tillsammans.

Slöjd & Byggnadsvård är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. De vänder sig till alla med lust och intresse, i de allra flesta fall krävs inga speciella förkunskaper. De erbjuder ett stort antal endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är professionella slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden.

– Det är fantastiskt att vara igång med årets kurser, säger Ulrika Lindh, antikvarie och samordnare på Slöjd & Byggnadsvård. Det känns som att årets kursprogram är ett av de starkaste någonsin, med stor bredd, med också rena nörderier för de som inte nöjer sig med annat än det bästa när det kommer till kunskapen om sunda material och hållbara tekniker.

Kulturhistoriska miljöer

Nääs ligger nära Floda, strax utanför Göteborg – ett stort naturområde med unika och byggnadsminnesmärkta hus, bland annat Nääs slott med en av landets bäst bevarade interiörer från 1800-talets slut. Här startade August Abrahamson slöjdskola 1872 och sedan dess har Nääs varit ett slöjdcentrum. Idag är verksamheten mer aktiv än någonsin.

För frågor och mer information:

Webb: www.slojdochbyggnadsvard.se

Dela med dig

No Replies to "Bygga ekohus eller göra din egen el?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.